Eddie Jones: ‘I andre omgang satt vi oss endelig fast – det er behagelig’

Eddie Jones har kommet sterkt ut til støtte for RFUs avtroppende administrerende direktør, og legger vekten på plass bak Steve Brown, hvis avgang antas å ha vært et resultat av politisk kamp. “Han er en veldig bra fyr,” sa Englands hovedtrener. “Han har gode ferdigheter og en fin måte og var veldig støttende for teamet. Jeg vil helt sikkert savne ham, og jeg er sikker på at organisasjonen vil savne ham. Men livet går videre, og RFU vil fortsette å dunke frem.

RFU kunngjorde avgangen fredag ​​og vakte nød hos store deler av de ansatte.Formannen, Andrew Cosslett, ga honnør til Brown, men ryktene florerer om at andre deler av organisasjonen følte seg mindre godt disponert. Joe Cokanasiga scorer debut prøver å hjelpe skåne Englands rødmer mot Japan Les mer

Den tidligere sjefen administrerende direktør, Francis Baron, distribuerte en rapport blant noen få tidligere presidenter, og fremhevet det han så som dårlige økonomiske resultater, med spesielt kostnadene for det nye East Stand, som gikk godt over budsjettet, blant annet på grunn av strengere sikkerhetstiltak som ble innført etter Grenfell Tower brann. RFU har gjort mange oppsigelser i år.

Jones sympatiserer med presset på jobben. “Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk vite om det,” sa han, “fordi jeg tror han likte jobben.Du må huske at disse CEO-jobbene er vanskelige, spesielt administrerende direktør for engelsk rugby. Du har så mange motstridende interesser. Du må administrere alle partiene. Det er en slitende jobb. Det er litt som å være hovedtrener, kamerat. ”

Jobben til Jones var absolutt ubehagelig de første 40 minuttene mot Japan, før hans side kom seg fra 15-10 ned for å vinne 35-15. Australieren spilte ned sin halvtidsgruppe, berømt voldsom da han hadde ansvaret for Japan i oppbyggingen til verdensmesterskapet i 2015. “Det er ikke som i gamle dager,” sa han. “Når du er kommet over 55, tone du det ned. Vi snakket bare om at vi trengte mer krefter. Vi ble ikke sittende fast, men det gjorde vi i andre omgang, noe som virkelig er gledelig for oss.Spillerne våre vil ha lært mye om det.

“Jeg så Leitchy [Michael Leitch, Japans kaptein nå og da Jones var Japan-trener] etterpå. Han regner med at han ikke spilte så bra. Jeg trodde han spilte ganske bra. ”

Leitch var faktisk alle ting for alle menn, spesielt i første omgang, da Japan spilte med like mye selvtillit og trussel som de hadde den berømte ettermiddagen i Brighton i 2015 , da de slo Springboksene. Mannen selv forble overbevist. Co-kaptein Owen Farrell hjelper å navigere England gjennom hakkete farvann | Gerard Meagher Les mer

“Jeg spilte ikke veldig bra,” gjentok Leitch. ”Jeg antar at jeg savnet noen muligheter.Vi skapte plass, men vi var litt motvillige for å få ballen inn i den plassen. ”

Hans nåværende trener, Jamie Joseph, var ikke enig. “Med spillerne våre,” sa han, “de føler seg virkelig skuffet hvis de ikke vinner, uansett hvem de spiller. Jeg tror ikke det er en dårlig ting. Men å sette det inn i en sammenheng, å komme til Twickenham er en enorm utfordring for ethvert lag. Michael ledet siktelsen. Han er vår leder. Han spiller som han spilte i dag i hver kamp jeg noen gang har trent ham, og det er veldig enkelt for teamet vårt å følge. ”

Japan fortsetter å gå videre. Jones avsluttet med noen minner fra sin første tur som trener. ”Første gang jeg tok Japan til Europa, spilte vi Georgia og Romania, og vi hadde en pick-up-kamp mot de franske barbariene i Le Havre. Det eneste stedet der det er engelske puber i Frankrike.Veldig, veldig rart sted. Men nå får Japan spille All Blacks, og de får spille England foran 81 000 mennesker. Det er fantastisk. Det er et skikkelig rugbyland nå, som folk tar på alvor. Prestasjonen i dag forsterker bare det. ”