All Blacks ‘Steve Hansen hilser Irland som best i verden etter nederlag

The All Blacks er kanskje på topp på rangeringen, men ifølge deres hovedtrener, Steve Hansen, har Irland overtent dem og blitt det beste laget i verden. Etter Irlands seier 16-9 i Dublin, forklarte Hansen: “Hva det gjør er dette: Jeg sa dette i begynnelsen av uken at dette er de to beste sidene i verden som spiller hverandre. Så fra nå er de verdens 1-laget. ”Hansen sa at han også følte at Irland nå var favoritter til å vinne neste års verdensmesterskap i Japan.

Hansens landsmann Joe Schmidt handlet ikke om å falle i den fellen. “Verdensmesterskapet? Om 11 måneder?Vi må jobbe hardt i løpet av neste uke for å sikre at vi er klare for USA, ”sa den irske hovedtreneren. “Steve liker nok litt småting. Jacac Stockdale scorer bare når Irland oppnår historisk seier over All Blacks. Les mer

” Vi var hjemme, de var på baksiden av en lang serie spill der de har reist verden rundt flere ganger, og jeg trodde publikum var fantastisk i kveld. Så, du vet, det er mange ting som er stablet i vår favør.Så vi tar i kveld, og vi forlater verdensmesterskapet i 11 måneder. ”

Samtidig lovet Hansen at laget hans ville bli bedre på grunn av dette nederlaget. “Det vil være veldig nyttig, ingen tvil om det, dette laget har ikke lidd så mye de siste tre årene.” Han la til pekepinnene: “Det er mye vann å gå under broen før verdensmesterskapet.Mye kan skje.

“Skader, hjernebølger, bortlagte trenere, nye trenere… det vi vet er at Irland kommer dit rimelig selvsikkert og de burde være, jeg tror New Zealand vil dra dit og føle selvsikker. ”

Hansen beskrev hvor smertefullt tapet var. “Du vinner ikke så mange rugby-kamper som dette All Black-laget har, og det skader ikke når du blir slått, uavhengig av hvem opposisjonen er og hvor bra du spiller.” Omstillingsrommet All Black, sa han, “er veldig stille og veldig mørkt. Folk er sløyd. Og det er slik det skal være.Det er slik du skal føle deg når du blir slått. ”Irlands 113-årige ventetid mens O’Mahony og Marmion lager magi | Andy Bull Les mer

Han var full av ros for Irland – “De spilte enestående bra og fortjente å vinne, de tok sjansen og vi tok ikke vår” – og forfriskende nektet han å kritisere noen av avgjørelsene tatt av den engelske dommeren, Wayne Barnes. “Jeg skal ikke klage om dommeren, ikke den rette dagen til å gjøre det. Den beste tiden å klage om dommeren er når du har vunnet.” Noen av straffene teamet hans hadde innrømmet, innrømmet han, “var bare stum. ”

Ser vi utover neste års verdensmesterskap, vil uten tvil også seieren øke spekulasjonene om at Schmidt, 53, en dag kan overta fra 59 år gamle Hansen som All Blacks ‘leder trener.Mens Schmidt ikke berørte det direkte, innrømmet han at han har “kompliserte” følelser om å trene et lag mot hjemlandet. “Jeg er 100% tilhenger av All Black når de spiller noen andre enn oss, bare fordi det er der røttene mine er,” sa han. ”Samtidig jobber jeg med en utrolig engasjert gjeng menn som virkelig går ut og tjener det de får. Så det er ingen virkelig blandet følelse om det.

“Men det er en av de tingene som jeg antar at det gjør det litt mer komplisert, spesielt for meg. Men samtidig er jeg utrolig stolt av gruppen irske spillere som dro ut og gjorde det de gjorde i kveld. Det var en utrolig kollektiv og hardt opptjent seier, og jeg er virkelig stolt av det. ”