Woodward forlater Tottenham for å fokusere på sin karriere som arkitekt

I 1908 satte han en gal rekord – 21 mål på 13 kamper for både landslag og amatørlag i England i ett kalenderår, og det neste året scoret han 25 mål for to lag! ..

– i status som kaptein for landslaget vinner to OL (1908 og 1912); i 14 kamper, da Vivian Woodward var kaptein, vant det engelske laget 12 seire: dette er også en unik sak i fotballhistorien;

– alt i alt, for landslaget fra 1903 til 1911, scoret Woodward 29 mål på 23 kamper, noe som gjør at han kan komme inn i de ti beste engelske landslagets toppscorer i dag (etter hundre pluss år) (han deler 9-10 plasser med Frank Lampard ), og etter gjennomsnittlig ytelse per kamp (1,26) er Woodward den første.

Woodward forlater Tottenham for å fokusere på sin karriere som arkitekt, men slutter seg uventet til Chelsea, en veldig ung klubb i London, etter å ha savnet en plen. Hvorfor Chelsea? Fordi Stamford Bridge var nærmest jobben og hjemmet sitt … Woodward brydde seg ikke hvor han skulle spille. Han kom fra en velstående familie og tjente gode penger på det arkitektoniske feltet. Og han spilte ikke fotball for pengene, men for et vakkert og effektivt spill. Woodward ble stadig tilbudt penger – for eksempel som kompensasjon for reisekostnader eller offisielle forretningsreiser for en seiretur med det engelske landslaget i Europa, men forgjeves – Vivian tok aldri penger for en fotballkamp.

Vel, på banen viste Woodward så edel oppførsel at spillerne henvendte seg til ham “sir”. En gang pekte dommeren etter sitt slag mot sentrum. I stedet for å feire et mål, gikk sir Vivian imidlertid til dommeren for å rapportere at ballen fortsatt ikke krysset målstreken, og målet må avlyses.