I lang tid i Arsenal spilte Olsson på U-18-laget

“Først kom jeg til november, og da – i februar. Etter å ha bestått to prøvetid på Arsenal, fortalte de meg at klubben ønsket å inngå en kontrakt med meg. Det var fantastiske nyheter for meg. Til tross for at jeg siden barndommen var en fan av Manchester United, innså jeg at jeg ikke ville være noe annet sted, unntatt i Arsenal. Siden da har jeg blitt en fan av “gunners” og jeg utelukker ikke at jeg en gang farger håret mitt rødt enn min landsmann Freddie Jungberg pleide å være, “sa Olsson.

I lang tid i Arsenal spilte Olsson på U-18-laget, men høsten 2013 fikk han muligheten til å lage sin debut for første lag, og erstatte ham i League Cup-kampen mot West Bromwich. Det var da at den talentfulle gutten ble oppdaget av gunners manager Arsene Wenger.

Sommeren 2014 tok den franske spesialisten spilleren til treningsleiren i hovedspillet. I sin første testkamp scoret Olsson med et mål, som spilte i hans favør. På Wengers insisterende, som betraktet Olssons talent verdt oppmerksomhet, ble fotballspilleren bedt om å forlenge kontrakten i ytterligere 4 år, som han gjorde.

Men for å lage en karriere i London hos Olsson virket det ikke. Allerede i september 2014 ble det leid av Dansk Midtjylland, hvor spilleren klarte å gi en god oversikt over seg selv. Et år senere utnyttet danskene sin rett til å kjøpe Christopher-kontrakten, og betalte Arsenal 1 million euro. Og med god grunn – i sesongen 2015/16 hadde svenskeren 27 runder i det danske mesterskapet, hvorav 24 startet i startlinjen. Og dette er til tross for det faktum at han bare var 20 år gammel. Etter å ha forlatt Arsenal mistet Olsson muligheten til å trene på grunnlag av toppklubben, men fikk en stabil matchøvelse som en del av et veldig anstendig lag.

2,5 år i Danmark og tilbake til Sverige

Olsson tilbrakte to og et halvt år på Midtjylland, hvoretter han ganske uventet kom tilbake til sitt hjemland Sverige, hvor han ble kjøpt av AIC for de samme 1 million euro. Ved første øyekast virker avtalen rart – danskerne utgav nøkkelspilleren til deres lag for samme beløp som de brukte ved oppkjøpet.