Den første omgangen begynte under “Lions” – diktat

Forberedelsene til finalespillet de røde og blå begynte en uke før møtet. All trening foregikk strengt bak lukkede dører, vekk fra irriterende journalister, som strengt tatt ble fulgt av inviterte representanter for den republikanske garde og den private sikkerhetstjenesten. Begge klubber gjorde alvorlige spill på denne kampen. Den sinte “Sporting” på kvelden fikk en klaff i ansiktet fra “Benfica”, og mistet mesterskapet fra hendene. Og hærsteamet, temperert av det slitsomme Euro-maratonet, stilte seg bare opp til seier: “Hvis vi allerede kom i UEFA-cupfinalen, ville det være latterlig å tenke at vi kom hit for å hvile. Vår oppgave er å vinne dette trofeet, og vi satte det 15. januar, lenge før sesongstart, ”sa Gazzaev på en pressekonferanse.

Den første omgangen begynte under “Lions” -diktat. På hjemmelagets rettigheter tok avdelingene til Jose Peseiro initiativet i egne hender. De angrep oftere og oftere enn CSKA slo på mål. Startangrepet brakte Sporting utbytte i det 29. minutt: Rogerio, etter å ha kjørt ballen inn i det aller niende, åpnet porten til Akinfeev. I mellomtiden ble Ricardo, verge for portugisernes porter, stående uten arbeid hele første halvdel av møtet: Hæren gadd ikke å slå et eneste skudd på målet.

I pausen ga CSKA-mentoren en psykologisk risting til teamet. Aktiv gestikulering forklarte han hvordan han endret spillet for å omskrive kampens mislykkede scenario. Det er ikke kjent hva som påvirket de påfølgende hendelsene – emosjonell pumping eller om det var Sporting som hadde for stor selvtillit – men i andre omgang endret CSKA spillet helt. I det 56. minutt tvang Alexei Berezutsky de portugisiske fansen til å være deprimerte. Etter bare 10 minutter skyter den unge Yuri Zhirkov, ansikt til ansikt med Ricardo, rolig målvakten. Og på slutten av møtet stikker Wagner Love den siste spikeren i den lakkede kisten til Sporting – UEFA-cupen vår!