Jacob Stockdale scorer bare fordi Irland oppnår historisk seier over All Blacks

Brutal begynner ikke en gang å beskrive konkurransen, men for Irland var utfallet like vakkert som noe i rugbyhistorien deres. For første gang har de slått All Blacks på irsk jord, og ikke en eneste Kiwi kan si at det var ufortjent. Hvis New Zealand fremdeles offisielt er verdens beste lag, føltes det ikke slik ved sluttspurten.

Det sørget for en legendarisk Dublin-natt. New Zealand kan ha rømt mot England på Twickenham, men ikke denne gangen; verdensmestrene ble plaget og vanskeliggjort for en virtuell stillhet av et hjemmelag som sammensatt og klinisk som de var Energybet fysiske og mektige.En ensom prøve på 48 minutter, scoret av Jacob Stockdale, gjenspeilte ikke helt Irlands overbevisende innsats med og uten ballen. All Blacks ‘Steve Hansen hilser Irland som best i verden etter nederlag. Les mer

Noen ganger føltes det som en av de gamle skolene med tunge vekt: Ali v Foreman, hele verden ser på. Kroppsskuddene grøsset, engasjementet absolutt på begge sider fra først til sist. Rugby som dette er like viktig som noe annet.

New Zealand hadde ikke blitt gjort uten prøve siden den andre Lions-testen i Wellington i fjor; nok en gang havnet de kvalt i Andy Farrells defensive teppe.

På slutten var det vanskelig å se om hjemmespillerne kollapset til bakken i ekstase eller ren utmattelse.I den ikke altfor fjerne fortiden gikk irske Energybet sider tom for puff i sluttkvartalet; like imponerende som noe annet på en klar, stille kveld var måten de bløtgjorde New Zealands uunngåelige rally til andre omgang. Josh van der Fliers og James Ryan, taklingstallene, var nesten like iøynefallende som Tadhg Furlongs bidrag fra første rekke, men til slutt var det grønne giganter rett over hjemmelaget. Facebook Twitter Pinterest Bundee Aki feirer en kjent seier for Irland mot verdensmesterne. Foto: Ramsey Cardy / Sportsfile via Getty Images

Steve Hansen har snakket om tap i løpet av november som føles som steiner under badehåndkleet hans. I sammenheng med verdensmesterskapet i neste år i Japan, vil denne føle seg i størrelse med buldre.Neste gang disse to sidene møtes kan være i Yokohama 2. november 2019 med Webb Ellis Cup på spill. Det finnes mange andre mulige permutasjoner, men hvis de to sidene vinner sine respektive bassenger, ser en annen Rumble i Jungle-typen mer ut enn Energybet betting review mulig. Hvis dette er tilfelle, vil Irland bli fullstendig ukjent, selv om New Zealand fremdeles holder seg til verdens beste rangering foreløpig. Irlands 113 år lange ventetid mens O’Mahony og Marmion lager magi | Andy Bull Les mer

Under kommando av Joe Schmidt, Farrell og deres veterankaptein, Rory Best, utstråler nå Six Nations grand slam-vinnere den typen indre tro som en gang bare var bevaring av All Blacks .De burde absolutt ha ledet med en større margin enn 9-6 i intervallet, med New Zealand så forbløffet at de innrømmet ni straffer til vertenes to. Johnny Sexton sparket tre av dem og skapte nesten et forsøk med en venstrebenet brikke for Rob Kearney som en back-pedaling Jack Goodhue ikke kunne samle. Dommeren, Wayne Barnes, trodde først det var et forsøk, men TMO oppdaget en brøkdel av knock-out av Kearney på gulvet.

The All Blacks, takket være et straffespark og et enkelt frispark fra ballen. -halve Beauden Barrett, måtte jobbe hardt for å holde seg i kampen. Med Devin Toner suveren ved omstart og Van der Flier iøynefallende i sin skarlagenshårvakt, sluttet fraværet av Conor Murray, Sean O’Brien og Dan Leavy raskt å spille noe.Irene har fremdeles bemerkelsesverdige totemer som Peter O’Mahony og Furlong, som nå har spilt seks tester mot New Zealand for Irland og Lions og mistet bare to.

Allerede savnet Sam Canes muskuløsitet, All Blacks måtte også soldatere uten Liam Squire, som haltet for å bli erstattet av Scott Barrett. De trengte sårt en pause, som nesten kom fire minutter ut i andre omgang. Stockdale prøvde en liten brikke over dekket fremover, bare for en hoppende Kieran Read for å lade den ned. Hadde Kiwi-skipperen søkt opp reboundet, hadde det sikkert vært en myk syvpeker; avgjørende, bøying nr. 8 kunne ikke helt gjøre det. Island 16-9 New Zealand: rugby union international – live! Les mer

I stedet var det Irland som holdt de klarere hodene.Sexton, nok en gang opptatt av å utforske blindside, byttet ballen rett til Bundee Aki, som igjen matet Stockdale. Denne gangen var Ulster-flisens brikke perfekt, som det var sprett. Over han gled, til tross for oppmerksomhet fra Aaron Smith og Damian McKenzie, og Aviva brøt ut.

Hvis det siste kvarteret var ganske så fyldig, understreket det ytterligere den imponerende dybden som Schmidt disponerte. Rett etter sluttfløyten sprengte de seirende stammene av U2s vakre dag ut i den stille kveldsluften; Chicago 2016 var spesielt, men dette var ganske mye New Zealands best tilgjengelige team, med Japan 2019 rett over horisonten. Kan Irland virkelig vinne verdensmesterskapet? Det blir raskt et tilfelle av hvem som kan stoppe dem.