Moeen Ali slår mens England pakker seiersserien mot Sri Lanka

Den kvikksikre Moeen Ali, allrounder i verdensklasse den ene dagen, skikkelig talent den neste, men likevel en bunnsolid teammann hver dag i uken, tok de viktige vekerne den siste morgenen for å gjøre hans side i stand til å vinne mest forfølgelse av testkamper.

England vant med 57 løp og sikret derfor serien med én kamp, ​​i Colombo, for å spille; Det var første gang de har vunnet en test uten at en tempo-bowler tok en løyte siden Old Trafford-kampen mot Australia i 1956, da vekerne ble delt av Tony Lock (en) og Jim Laker (19). I alt falt 38 av de 40 vekerne til spinnere i Pallekele, noe som aldri har skjedd før i en testkamp. Keaton Jennings nære møter hjelper til med å endre momentum for den andre testen Les mer

Fra et engelsk perspektiv, de siste ritualene var praktisk talt korte spenninger.Bare 31 minutter var nødvendig for å ta de tre siste Sri Lankas-vekerne. De la 17 løp når 75 var nødvendig. Facebook Twitter Pinterest Jack Leach tar den siste wicket på Sri Lanka, og hans femte av omgangene. Fotografi: Stu Forster / Getty Images

Joe Root holdt troen med sine spinnere. I Englands siste seier i utlandet, i Chittagong for over to år siden, kastet Alastair Cook ballen til Stuart Broad og Ben Stokes da kampen var i balanse. Men her dreide ballen mer enn i Chittagong. Dessuten har Root mer tillit til sine spinnere nå enn Cook gjorde den gang.Moeen og Adil Rashid spilte i Bangladesh med Gareth Batty som tredje valg. femkonkurranse i testkricket (fem for 83). Han er ingen tryllekunstner, men hans stødighet – og venstrehendighet – gir en kjærkommen kontrast til de to andre. Leachs opplevelse på Taunton med å snu banen har lært ham dyderne av tålmodighet og utholdenhet.

Imidlertid var det Moeen som tok den avgjørende wicket søndag morgen. Sri Lankas håp hvilte med Niroshan Dickwella, en impish venstrehånds flaggmann og en strålende omvendt feier, som hadde løpt til 27 ved spillets slutt lørdag.Ved siden av Akila Dananjaya hadde han forbedret Sri Lankas totalt med 14 renn, mest fra singler, mest fra omvendt fei. Facebook Twitter Pinterest Joe Root feirer med Ben Foakes da Sri Lanka-kaptein Suranga Lakmal faller på den siste morgenen av den andre testen. Fotografi: Ishara S Kodikara / AFP / Getty Images

Da klikket alt for Moeen; han kan være så stri som en bowler som en flaggermus. Et lokkende off-break dyppet i luften og snudde skarpt. Dickwellas forsøk på å sende ballen sendte Ben Stokes med første glipp. Kanskje han burde ha feid alt.

Suranga Lakmal, tempo-bowleren som tok en wicket i denne kampen, varte bare to baller, men det var ingen virkelig skam for en skredder i avskjedigelsen hans.Bowling rundt wicket, noe som Moeen var treg med å gjøre lørdag ettermiddag mot Angelo Mathews, kastet han ballen seks centimeter utenfor off-stubben. Nok en gang snudde ballen skarpt og passerte gjennom Lakmals gate for å klippe av-stubben. Bare formalitetene gjensto. Malinda Pushpakumara kjørte så slapp tilbake til Leach at dommerne hadde noe imot å sjekke at det ikke var en humpekule. Det var det ikke og hendene ble rystet.

Sri Lanka er kanskje ikke det beste laget på planeten, men å registrere en seriens seier på jorda deres – med en kamp til overs – er en betydelig prestasjon. Husk at dette var langt utenfor omfanget av Sør-Afrika og Australia i nyere tid, men ikke India.Det var en uhyre tilfredsstillende seier for Root og en kilde til ytterligere forvirring for den triggerglade som etterlyste for tidlig fjerning av Trevor Bayliss som Englands testtrener for et halvt år siden. Facebook Twitter Pinterest Moeen Ali etter å ha sagt opp Sri Lankas kaptein Suranga Lakmal. Fotografi: Ishara S Kodikara / AFP / Getty Images ‘Jeg måtte komme med en uttalelse’: Joe Root sier at tallet var spesielle omganger. Les mer

Det har vært en fersk fleksibilitet og frihet rundt Englands lek og en følelse av glede som ikke har vært så tydelig på de siste turene – husk at det er hundre ganger lettere i en vinnende side.Det er nå mer sannsynlig at de tar det dristige alternativet ved krøpet, og dette kan også ha vært tydelig i felt med Roots vilje til å utelukkende holde seg til hans relativt uprovoserte spinnere, selv når Sri Lankanerne bygde truende partnerskap. Og i varmen vaklet aldri energien fra alle 11 ute på feltet.

Etter to tester her, mangler ikke puslespillet, men langt fra komplett, så mange brikker. Innledende batsmen hadde ett utmerket spill hver; spinnerne kan levere den rare løse trylleformularen, men de får selvtillit, om enn under nyttige forhold.Tilstedeværelsen av den pålitelige Leach har forbedret Moeen sin effektivitet med ballen. Nå trenger han ikke lenger å bolle fordi noen må og det er hans tur.

Så alle stråler når teamet leder til Colombo; Dette er første gang på 13 forsøk som England har vunnet i alle tre formatene utenlands. Det er mulig de kan spille på samme side for den tredje testen på rad. Mye vil avhenge av sidestammen som holdt Sam Curran fra feltet de to siste dagene. Men på denne turen har England en uvanlig hendig benk. Stuart Broad, Jonny Bairstow og Chris Woakes sprenger alle for et spill.